ArcheoHotSpots

Vrijwilligers gezocht voor de ArcheoHotspot Amsterdam

 zondag 8 april 2018 17:43
Vrijwilligers gezocht voor de ArcheoHotspot Amsterdam

De ArcheoHotspot in Amsterdam zoekt nieuwe vrijwilligers voor woensdag (ochtend), donderdag (ochtend en middag), vrijdag (ochtend en middag) en zondag (middag). Je werkt 3 uur in de ochtend of 4 uur in de middag.  De werktijden zijn van 10.00 – 13.00 en van 13.00 – 17.00.

Hou je van

  • Archeologie
  • Puzzelen
  • Mensen en een praatje maken
  • In een inspirerende omgeving?

In de ArcheoHotspot draait het om echt archeologisch materiaal. Als vrijwilliger nodig je mensen uit om mee te doen, vertel je over de archeologische vondsten op tafel en ga je samen aan de slag om er (letterlijk) een potje van te maken.

We zoeken nieuwe vrijwilligers op woensdag (ochtend), donderdag (ochtend en middag), vrijdag (ochtend en middag) en zondag (middag). Je werkt 3 uur in de ochtend of 4 uur in de middag.  De werktijden zijn van 10.00 – 13.00 en van 13.00 – 17.00.

Wat breng je mee?

Voorkennis van archeologie is handig, maar niet nodig. Veel belangrijker is enthousiasme en nieuwsgierigheid. Er zijn veel buitenlandse bezoekers, en daarom is het beheersen van Engels noodzaak.

Wat bieden wij?

Elke dag een nieuwe ervaring. Archeologie in hartje Amsterdam. Je krijgt achtergrondinformatie van archeologen en conservatoren van het museum. Je werkt samen met een collega die al de nodige ervaring heeft en deze kennis met je deelt. Ervaring leert dat je binnen een paar weken alles weet wat nodig is om met het archeologisch materiaal te werken en de bezoekers goed te informeren. Je wordt uitgenodigd voor openingen, rondleidingen en het jaarlijkse personeelsuitje van het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties.

Er is geen reiskostenvergoeding.

Volgens de richtlijnen van het museum kan er bij regelmatig werk gevraagd worden een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Deze wordt uiteraard vergoed.

 

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan, neem dan contact op met Meliantha Lelieveld via m.lelieveld@uva.nl of 020 – 525 6045. Je wordt daarna uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en komt een dagje proefdraaien.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die kunnen bijspringen in vakanties en andere drukke momenten. Ben je dus nu niet beschikbaar op de dagen die hierboven genoemd zijn, maar ben je wel geïnteresseerd, laat het ons weten.

 

NB. We benoemen uit ervaring nog een belangrijk punt. Het doel van de ArcheoHotspots is om het publiek in contact te brengen met archeologie. Dat betekent dat de focus ligt op de bezoekers. Er zal weinig tijd zijn om rustig zelf met archeologisch materiaal aan de slag te gaan.

Archief

ArcheoHotspot