ArcheoHotSpots

Nieuwe ArcheoHotspot in De Vondst Heerlen

 zaterdag 21 juli 2018 12:59
Nieuwe ArcheoHotspot in De Vondst Heerlen

Op woensdag 10 oktober opent in het nieuw te openen Centrum voor Archeologie in Heerlen de negende permanente ArcheoHotspot. De locatie, die De Vondst zal heten, bevindt zich midden in het Romeins Kwartier van Heerlen en wordt het centrum voor alles wat met de Limburgse archeologie te maken heeft.

In De Vondst wordt naast de ArcheoHotspot ook het provinciaal archeologisch depot en een restauratiedepot gehuisvest. Gezamenlijk worden verschillende archeologische activiteiten voor u georganiseerd. De bundeling van de gemeente Heerlen, Restauratieatelier Restaura en de Provincie Limburg maakt dat u kunt meekijken bij het gehele proces van bodemvondst tot museumvoorwerp. Bij de ArcheoHotspot kun je bovendien helpen de vondsten te onderzoeken en zo het verleden van Limburg ontdekken. 

De ArcheoHotspot is de negende in Nederland en de eerste in Limburg. De ArcheoHotspots hadden de provincie al met enkele bliksembezoeken bezocht tijdens verschillende markten en activiteiten, maar nu is er eindelijk ook een permanente ArcheoHotspot in het zuidelijkste deel van het land. Deze locatie zal zich richten op het brede verleden van Limburg. 

Archief

ArcheoHotspot