ArcheoHotSpots

Geweldige publieksdag op Paleis 't Loo

 zondag 13 mei 2018 14:11
Geweldige publieksdag op Paleis 't Loo

De archeologische publieksdag van Paleis het Loo in Apeldoorn was er een voor in de boekjes! Met prachtig weer konden geïnteresseerde op zaterdag 12 mei kennis maken met archeologische vondsten uit het verleden van het Paleis. De ArcheoHotspots waren van de partij en brachten de opgraving wel heel dichtbij!

Tijdens de publieksdag was de huidige opgraving van het Bassecour (het voorplein van het paleis) te bezichtigen. Daarnaast waren er verschillende archeologische activiteiten voor bezoekers en kon je bij onze ArcheoHotspot in aanraking komen met echt archeologisch materiaal. Bijvoorbeeld helpen met het restaureren van het servies van Koningin Emma, of prachtige grafgiften knutselen. Het weer was prachtig en met het koninklijke paleis op de achtergrond bood dit een unieke ervaring.

Er kan gesproken worden van een prachtige dag met een geweldige, diverse opkomst. In totaal hebben 1.100 mensen de publieksdag bezocht. Van jong tot oud, van lokaal tot internationaal: het was een zeer geslaagde dag! Bedanken graag alle betrokkenen, de bezoekers en vooral de hardwerkende vrijwilligers voor het mogelijk maken van deze fantastische publieksdag! 

 

undefined

undefined

 

undefined

undefined

 undefined

 

undefined

 

undefined

 

 

 

 

Archief