ArcheoHotSpots

Cursus 'Romeins vondstmateriaal' spijkert vrijwilligers Hotspots bij

 zondag 27 mei 2018 15:13
Cursus 'Romeins vondstmateriaal'  spijkert vrijwilligers Hotspots bij

Onlangs hebben de ArcheoHotspots bij Museum het Valkhof cursussen afgerond over de omgang met Romeins vondstmateriaal, met name Romeins aardewerk. De cursus is gericht op de vrijwilligers van de ArcheoHotspots en geeft naast een inleiding in Romeins aardewerk ook een verdieping over wat er voor archeologen uit is af te leiden. Denk bijvoorbeeld aan de handelsrelaties, de welstand van bewoners en het productieprocessen.

Naast aardewerk is de relatie met Romeins glas en de productie daarvan aan bod gekomen evenals de potten- en pannenbakkerijen op de Holdeurn bij Berg en Dal, het eerst bekende industriële complex uit Nederland.

De leerstof werd geïllustreerd met een ruime selectieaardewerk uit de depots van het museum. Dit is allemaal afkomstig uit de depots van Museum Het Valkhof. Deze depots bevinden zich voor een groot deel in het voormalig Museum Kam, waar momenteel ook de tentoonstelling “Kunst van het vuur” staat, waarin aardewerkproductie in de Romeinse tijd in Nijmegen centraal staat.

In de toekomst zullen vaker vergelijkbare cursussen worden gegeven.

 

undefined

 

undefined

 

undefined

Archief