ArcheoHotSpots

ArcheoHotspots naar Dag van de Noord-Nederlandse Archeologie in Nuis

 vrijdag 2 maart 2018 15:31
ArcheoHotspots naar Dag van de Noord-Nederlandse Archeologie in Nuis

Op de Dag van de Noord-Nederlandse Archeologie (NDDA) in Nuis, Groningen zal een mobiele ArcheoHotspot staan waar publiek mee kan helpen met archeologisch onderzoek. Op 10 maart kan het publiek het vak van archeoloog zelf meemaken en mee doen met echt archeologisch onderzoek.

De ArcheoHotspot staat tijdens de DNNA in het Noordelijk Archeologisch Depot, waar de archeologische vondsten van de drie noordelijke provincies wordt opgeslagen. Onder begeleiding van archeologische vrijwilligers kan er met echt archeologisch materiaal worden gewerkt en gesorteerd. Iedereen is welkom op zaterdag tussen 10:30 uur en 16.00 uur.

Dag van de Noord-Nederlandse Archeologie

De Dag van de Noord-Nederlandse Archeologie is een tweejaarlijks evenement met lezingen, demonstraties, rondleidingen over archeologie in de noordelijke provincies. Onderdeel van de DNNA is een informatiemarkt waar musea, archeologische instellingen en archeologische verenigingen zich presenteren. Hier zal de ArcheoHotspot aanwezig zijn om het publiek te laten kennis maken met de de werkzaamheden van de ArcheoHotspots.

De dag wordt georganiseerd door het depot, de Archeologische Werkgemeenschap Nederland en de organisatie Portables Antiquities of the Netherlands.

Archief