ArcheoHotSpots

Roel Kramer, publieksarcheoloog die de Gelderse ArcheoHotspots zal ondersteunen

 vrijdag 19 mei 2017 16:21
Roel Kramer, publieksarcheoloog die de Gelderse ArcheoHotspots zal ondersteunen

Roel Kramer is per 1 mei 2017 gestart als publieksarcheoloog bij Erfgoed Gelderland. Hier zet hij zich in voor de vergroting van de bekendheid met archeologie in de provincie Gelderland. In die functie zal hij onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de inrichting van nieuwe ArcheoHotspots in de provincie en de bestaande ArcheoHotspots in Arnhem en Nijmegen ondersteunen.

Roel studeerde aan de Saxion hogeschool en de Universiteit Leiden (specialisaties Heritage Management in a world context en Museum Studies). “Vanaf het moment dat ik met archeologie in aanraking ben gekomen, ben ik geïnteresseerd om de zichtbaarheid en beleefbaarheid van archeologie te bevorderen en het draagvlak voor archeologie te vergroten. Hierbij heb ik altijd belangstelling gehad voor nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen om het publiek actief bij erfgoed en archeologie te betrekken.” Tijdens zijn studie en huidige werkzaamheden is hij gericht op zoek naar de mogelijkheden die bijdragen aan het vergroten van de publieke betrokkenheid bij archeologie.

Publieksarcheologie

“Ik ben bezig met het organiseren en ondersteunen van publieksactiviteiten in de provincie en zal Gelderse erfgoedinstellingen adviseren en ondersteunen bij activiteiten omtrent (publieks)archeologie.” Daarbij zal hij de samenwerkingen stimuleren op het gebied van publieksarcheologie. Naast zijn inzet voor de ArcheoHotspots zal hij zo ook de Gelderse bijdrage aan de Nationale Archeologiedagen gaan coördineren.

Saxion Hogeschool

Ook is Roel voor twee dagen werkzaam als docent/onderzoeker bij hogeschool Saxion in Deventer bij de opleiding Archeologie. Hij doceert verschillende vakken en initieert, begeleidt en ondersteunt verschillende activiteiten en projecten die gericht zijn op archeologie en publiekbereik. “In combinatie met de werkzaamheden bij Erfgoed Gelderland kan ik zo mijn passie en kennis delen met een grote en diverse doelgroep.”

Archief

ArcheoHotspot