ArcheoHotSpots

Huis van Hilde opent permanente ArcheoHotspot

 vrijdag 1 december 2017 16:49
Huis van Hilde opent permanente ArcheoHotspot

Vanaf 1 december kun je voortaan voor een bijzonder archeologisch uitje ook terecht in de ArcheoHotspotin het Huis van Hilde. Niemand minder dan Sinterklaas opende vrijdag 1 december de nieuwste en gratis toegankelijke archeologische doe- en ontdekplek. Kom er kennis maken met archeologisch werk, raak zelf de vondsten aan ontdek de wondere wereld van de archeologie. Bezoekers gaan aan de slag met vondstmateriaal van voormalig Slot op den Hoef in Egmond.

De ArcheoHotspot in Castricum is inmiddels de achtste ArcheoHotspot in ons land. In het Huis van Hilde was sinds oktober vorig jaar al tijdens de vakanties een pop-up ArcheoHotspot in gebruik, en met succes; vooral kleine archeologen oefenden er graag met het uitpluizen en onderzoeken van vondsten. De nieuwe, permanente ArcheoHotspot is uitgebreider, inhoudelijk uitdagender en vaker geopend. Jonge, maar zeker ook volwassen bezoekers, kunnen de komende tijd aardewerk en steengoed uit de late middeleeuwen t/m de 19de eeuw sorteren, rubriceren, wegen en determineren. Vrijwilligers zitten klaar om te helpen.

De ArcheoHotspot in het Huis van Hilde is voortaan op woensdag, vrijdag en zondag van 13.00-16.00 uur geopend. Wie meer wil weten over de vondsten uit Egmond in het depot van Huis van Hilde, kan terecht op de locatiepagina van de website en op de website van het Huis van Hilde.

Archief

ArcheoHotspot