ArcheoHotSpots

ArcheoHotspots winnen Grote Archeologieprijs!

 zondag 29 oktober 2017 11:30
ArcheoHotspots winnen Grote Archeologieprijs!

De ArcheoHotspots hebben de Grote Archeologieprijs gewonnen. De tweejaarlijkse prijs voor het project dat het beste inspeelt op de vertaling van archeologie naar het publiek werd tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 28 oktober uitgereikt in het Rijksmuseum. Wim Hupperetz, directeur van het Allard Pierson Museum en initiatiefnemer van de ArcheoHotspots en Marjolein Woltering, landelijk projectleider van het project, namen de prijs in ontvangst.

De ArcheoHotspots willen graag alle mensen die hebben gestemd bedanken, net als alle partners en betrokkenen die de Hotspots op dagelijkse basis mogelijk maken. De verschillende ArcheoHotspots draaien op vrijwilligers die op de verschillende locaties de bezoekers begeleiden en uitleg geven. Niet in de laatste plaats worden ook deze vrijwilligers van harte bedankt.

Grote Archeologieprijs

De Grote Archeologieprijs is een initiatief van de Stichting Archeologie en Publiek (SAP) en wordt toegekend aan het project dat het beste inspeelt op het vertalen en verbeelden van archeologie richting het publiek. Nadat de jury, bestaande uit Pieter-Matthijs Gijsbers, Henny Groenendijk, Maaike Sier, Joost van der Spek en Sylvie Uenk vorige maand uit de 20 inzendingen vier projecten had genomineerd mocht het publiek tijdens de hele Maand van de Geschiedenis stemmen op zijn of haar favoriete project. Ook Castellum Hoge Woerd, Museum Escape en het Dorp Zaamslag op de Kaart! waren genomineerd. De ArcheoHotspots wonnen uiteindelijk met een klein verschil van 175 stemmen van Castellum Hoge Woerd. Naast een bronzen trofee van kunstenaar Thomas Junghans, bestaat de prijs uit een jaar lang gratis exposure in archeologisch tijdschrift ARCH.