ArcheoHotSpots

Nieuw boek 'Vuursteen verzameld'.

 donderdag 24 maart 2016 10:48
Nieuw boek 'Vuursteen verzameld'.

Tijdens de afgelopen Steentijddag werd het boek Vuursteen verzameld. Over het zoeken en onderzoeken van steentijdvondsten en –vindplaatsen gepresenteerd. Dit boek biedt in negentig rijk geïllustreerde, toegankelijke hoofdstukken (520 pagina’s) de ideale instap voor iedereen die geïnteresseerd is in de steentijd.

Vuurstenen en stenen artefacten zijn het centrale thema van de eerste twee delen, waarbij een compleet overzicht wordt geboden van de voorkomende artefacten per periode van Neanderthalers tot en met de bronstijd. Daarnaast komen onderwerpen als grondstofvoorziening, productie en verspreiding aan bod. Maar ook tips hoe te verzamelen, documenteren en tekenen. Het laatste deel presenteert de kenniswinst in de steentijdarcheologie uit onderzoeksresultaten van het afgelopen decennium.

Het boek is de ideale metgezel voor studenten archeologie en vakgenoten, maar vooral ook voor al diegenen die de archeologie van de steentijd als passie en hobby hebben. Voor informatie en hoe dit boek te bestellen zie: http://www.rmo.nl/onderzoek/steentijddag/steentijddag-2016

 

Archief