ArcheoHotSpots

De stad van Bosch

 vrijdag 12 februari 2016 10:00
De stad van Bosch

Het jaar 2016 staat in ’s-Hertogenbosch in het teken van de beroemde kunstschilder Jheronimus (Jeroen) Bosch, ter herdenking van zijn vijfhonderdste sterfjaar. Naast de vele activiteiten rondom deze herdenking is er ook een tentoonstelling in het Groot Tuighuis en ArcheoHotspots ’s-Hertogenbosch.

De tentoonstelling, met als titel ‘De stad van Bosch’, is vanaf 12 februari geopend voor de bezoekers en laat ze ’s-Hertogenbosch anno 1500 zien en beleven. In deze veelzijdige tentoonstelling smelten de archeologische vondsten samen met de moderne presentatie-methodes. Met 3D-computeranimaties worden de gebouwen en straten van toen gesimuleerd en zie je hoe de personages uit de schilderijen van Bosch tot leven komen.

Bij ArcheoHotspot ‘s-Hertogenbosch zijn verschillende vondsten en bouwelementen uit de tijd van Jheronimus Bosch te zien en aan te raken. In dit integrale deel kan je dus werkelijk de bouwstenen vasthouden waar de 3D reconstructie op gebaseerd is. Ook worden er documenten getoond uit de tijd van Jheronimus Bosch.

Deze tentoonstelling van de Afdeling Erfgoed ’s-Hertogenbosch is gerealiseerd in samenwerking met het Jheronimus Bosch Art Center en is vanaf 12 februari 2016 tot en met 8 januari 2017 te bezichtigen in het Groot Tuighuis, Bethaniestraat 4 in 's-Hertogenbosch.

Kijk voor de openingstijden en meer informatie op: www.erfgoedshertogenbosch.nl/destadvanbosch

Bekijk ook eens dit filmpje

Archief

ArcheoHotspot