ArcheoHotSpots

ArcheoHotspot Heerlen

Op woensdag 10 oktober opent in het nieuw te openen Centrum voor Archeologie in Heerlen de negende permanente ArcheoHotspot. De Vondst, zoals de locatie gaat heten, bevindt zich midden in het Romeins Kwartier van Heerlen en wordt het centrum voor alles wat met de Limburgse archeologie te maken heeft.

In De Vondst wordt naast de ArcheoHotspot ook het provinciaal archeologisch depot en een restauratiedepot gehuisvest. Gezamenlijk worden verschillende archeologische activiteiten voor u georganiseerd. De bundeling van de gemeente Heerlen, Restauratieatelier Restaura en de Provincie Limburg maakt dat je kunt meekijken bij het gehele proces van bodemvondst tot museumvoorwerp. Bij de ArcheoHotspot kun je bovendien helpen de vondsten te onderzoeken om het verleden van Limburg te ontdekken. 

De ArcheoHotspot is de negende in Nederland en de eerste in Limburg. De afgelopen jaren waren we al op verschillende markten en evenementen te vinden met een Pop-up ArcheoHotspot. Nu is het eindelijk tijd voor een permanente ArcheoHotspot in het zuidelijkste deel van het land.

Deze locatie zal zich richten op het brede verleden van Limburg. 

undefinedArcheoHotspot Heerlen

Raadhuisplein 20
Heerlen