ArcheoHotSpots

Nu in het ArcheoLab van Amsterdam

Wat is er op dit moment te zien in het ArcheoLab?

Beerput Ons' Lieve Heer op Solder

In oktober 2013 heeft het archeologisch team van BMA onderzoek verricht om de inhoud van de kolossale beerput in de kelder van Ons’ Lieve Heer op Solder aan de Oudezijds Voorburgwal veilig te stellen en de constructie van de put te documenteren. De vulling van de beerput bevatte honderden gebruiksvoorwerpen die hier in de periode 1700-1775 door bewoners en gebruikers van het woonhuis zijn weggegooid. De grote stukken zijn al bekijken, maar al het kleine material wordt nu in het ArcheoLab onderzocht en je mag altijd meehelpen!

Aardewerk uit Nabije Oosten

Mijn naam is Nienke Zoomer, ik ben derdejaars student Egyptologie en doe een minor Archeologie aan de universiteit van Leiden. In het ArcheoLab in het Allard Pierson ga ik vanaf 28 februari elke zaterdag aan de slag met een inventarisatie en een determinatie van aardewerk uit het nabije oosten. 

Determineren van munten

Elke woensdagochtend en één keer in de twee weken op zaterdag zullen twee van onze vrijwilligers aan de slag gaan met het determineren van munten. Deze munten zijn onlangs gerestaureerd door Ron Leenheer.