ArcheoHotSpots

AHS Arnhem: Verhalen van vroeger: Mode aan de Limes

zaterdag 14 juli 2018 van 12:00 tot 14:00
AHS Arnhem: Verhalen van vroeger: Mode aan de Limes

Arnhem lag vroeger aan de Limes, de rijksgrens van het Romeinse rijk. Archeologen hebben bij Meinerswijk een romeins fort, een castellum opgegraven. Een bouwfragment van dit fort is te zien in Erfgoedcentrum Rozet. Met de soldaten die in het castellum waren gelegerd, kwamen er ook nieuwe opvattingen en trends mee die het dagelijks leven in deze regio beïnvloedden.

Kleding is hiervan een goed voorbeeld. Vooral voor de rijke Romeinen was uiterlijk van groot belang. Er waren heuse modetrends en bijzondere haarstijlen. Oudheidkundige Ratna Drost kan je hier alles over vertellen en neemt speciaal voor deze gelegenheid haar uitgebreide collectie Romeinse kleding mee. Zij heeft de kleding, voor volwassenen en kinderen, nagemaakt op basis van historische en archeologische bronnen. Kleed je als een echte Romein en ga met je familie of vrienden op de foto. Je maakt de foto met je eigen camera.

Is mode niet echt jouw ding? In de ArcheoHotspot kan je vandaag ook leren hoe de Romeinen inscripties maakten. We gaan aan de slag met klei. Kan jij jouw naam schrijven als een Romein?

Deze activiteit is onderdeel van het Erfgoedfestival: Over Grenzen van Gelderland. Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd.

 

De workshop Mode aan de Limes wordt verzorgd door de ArcheoHotspot en het Erfgoedcentrum Rozet

Datum: zaterdag 14 juli 2018

Tijd: 12:00 tot 16:00

Locatie: Erfgoedcentrum Rozet

Prijs: € 4.00 / Ledenkorting € 2.00

 

Voor meer informatie en aanmelden kijk je op arnhem.biblio-shop.nl

Archief

ArcheoHotspot