ArcheoHotSpots

AHS Arnhem: Verhalen van vroeger: levensgroot bordspel De Beek

donderdag 12 juli 2018 van 14:00 tot 16:00
AHS Arnhem: Verhalen van vroeger: levensgroot bordspel De Beek

Sinds december 2017 heeft Arnhem er een beek bij. Althans, zo lijkt het, want de Jansbeek is eigenlijk een voortzetting van een beek die eerder op ongeveer dezelfde plek stroomde en later ondergronds is blijven bestaan. Arnhem is ontstaan rond 'De Beek', die later Sint Jansbeek werd genoemd. Hoe Arnhem ontstond rond de Beek leer je tijdens het levensgrote bordspel De Beek.

Op donderdag 12 juli 2018 kun jij meebouwen aan het oude Arnhem in het levensgrote bordspel De Beek. Ieder uur begint er een nieuw spel. Het spel duurt 30-45 minuten. Voor kinderen vanaf 8 jaar, ouders mogen ook meedoen!

Arneym

Lang voordat Arnhem een stad was, woonden er al mensen in deze omgeving. Zo weten we uit oude boeken bijvoorbeeld dat er rond 900 na Christus mensen vlakbij een kleine, snelstromende beek ging wonen. Een beek die van een stuwwal naar de Rijn liep. Deze groep boerderijen werd ‘Arneym’ genoemd. Herken je de naam? Het heldere water van de Beek was een bron van water en voedsel, en zorgde ervoor dat de omgeving vruchtbaar was. Heel handig voor de boeren die hier voedsel wilden verbouwen.

Datum: donderdag 12 juli 2018

Tijd: 14:00 tot 16:00

Locatie: Erfgoedcentrum Rozet

 

Voor meer informatie kijk je ook op arnhem.biblio-shop.nl.

 

 

Archief

ArcheoHotspot