ArcheoHotSpots

Romeinenweek

zaterdag 28 april 2018 10:00 t/m zondag 6 mei 2018 16:00
Romeinenweek

Van 28 april tot en met 6 mei 2018 vindt de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud. Tijdens de Romeinenweek is een Pop-up ArcheoHotspots geopend op het terrein van zorginstelling Ipse de Bruggen in Zwammerdam. Kom kijken, doe mee en help de archeologen met hun onderzoek naar de Romeinse Vicus uit Zwammerdam. Jong en oud is welkom van 10 tot 16 uur.

Net buiten het dorpje Zwammerdam bij Alphen aan den Rijn lag het Romeinse fort Nigrum Pullum met daaromheen een kampdorp of Vicus. Hier bloeide een kleine samenleving, waar handelaren, ambachtslieden en familie van de soldaten woonden. Archeologen onderzoeken wat er hier na al die jaren nog in de grond is gevonden. Romeins aardewerk, dierenbotten en andere vondsten kunnen ons van alles vertellen over een uniek stukje geschiedenis. Wie woonden in de vicus, wat deed men hier en zijn er nog sporen te vinden van de soldaten uit het fort? Kom kijken en vind het uit!

De ArcheoHotspot is geopend van 28 april tot 6 mei van 10 tot 16 uur op het terrein van Ipse de Bruggen, Spoorlaan 19, Zwammerdam. Het is geschikt voor alle leeftijden. 

Archief

ArcheoHotspot