ArcheoHotSpots

AHS Utrecht: Nationale Archeologiedagen bij Museum Hoge Woerd

zaterdag 13 oktober 2018 9:00 t/m zondag 14 oktober 2018 18:00
AHS Utrecht: Nationale Archeologiedagen bij Museum Hoge Woerd

Tijdens de Nationale Archeologiedagen is van alles te doen bij de verschillende ArcheoHotspots. De hotspot in Castellum Hoge Woerd is tijdens de twee dagen een speciaal programma samengesteld vol activiteiten. Voor jong en oud.

Zaterdag 13 oktober van 13.00u - 17.00u

Trek je laarzen aan en graaf mee naar nieuwe schatten, doe mee met een leuke kinderactiviteit van Prae, kom naar de Romeinse beautysalon,  wandel door het Romeinse kampement bij de wachttoren, luister naar de lezing van stadsarcheoloog Erik Graafstal over de opgraving onder het castellum, ga mee met een rondleiding, maak een archeologisch sieraad of bekijk het archeologische werk in de ArcheoHotspot.

 

Zondag 14 oktober van 13.00u - 17.00u

Bekijk de familievoorstelling over de Bataafse Opstand van theater Stuiter, luister naar de talkshow van de Historische Vereniging of volg een workshop metaaldetectie. Graaf in de graafbakken naar echte schatten en wandel door het Romeinse kampement bij de wachttoren. Ga mee met een rondleiding, maak een archeologisch sieraad of bekijk het archeologische werk in de ArcheoHotspot.

 

Archief

ArcheoHotspot